Magamról

Üdvözöllek!

„Az a misszióm, hogy segítsek az embereknek, hogy megismerjék önmagukat, megtalálják lelki békéjüket, hogy BOLDOG és legfőképpen EGÉSZ-SÉGES, teljes életet élhessenek harmóniában önmagukkal és a körülöttük lévő világgal.”

Széll Jutka életvezetési tanácsadó vagyok.

Budapesten születtem egy szeretetteljes család második gyermekeként. Nem éltünk jól, de hiányt sem szenvedtünk semmiben. Az igazat megvallva szép gyerekkorom volt, a szüleim szerettek, – és a mai napig együtt élnek – nem volt más dolgom, mint tanulni. Az egész életemet átitatta a vágy, hogy valakivé váljak, hogy elérjem a céljaimat, hogy sikeres legyek. Persze, hogy maximalista voltam. Gyűjtöttem a diplomákat, tanfolyamokat, papírokat, megvolt mindenem: jó állás, kertes ház, autó, család, ideális férj, gyerek, még sem tett igazán boldoggá. Valami még hiányzott. Én.

Eredeti szakmámat tekintve közgazdászként diplomáztam és vezetőként dolgoztam közel 20 évig a mobil távközlési piacon. A 20 év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, sokat tanultam a szakmán kívül is például kommunikációról, az emberekről, a viselkedésükről, és a hozzám hasonló vezető beosztásúak szakmai életútját is végigkísérhettem. Vezetőként fontos volt számomra, hogy kollégáim jól érezzék magukat és sikeresek legyenek, hiszen én is csak velük együtt lehetek sikeres. Ez azonban nem csak tőlem és a munkahelyi környezettől függ.

Mindig is érdekelt maga az ember. Hogy mi motiválja, miért olyan amilyen, tud-e változni, hogyan, akar-e egyáltalán és ha nem, miért nem, mik akadályozzák. Mi a siker, boldogság, harmónia, belső béke és ezek hogyan érhetőek el, illetve hogyan tarthatók meg? Hogyan lehetünk sikeresek a különböző életszerepeinkben egyszerre?

Foglalkoztam pszichológiával, de az nem adta meg a válaszokat, így hát kerestem tovább. Tanultam sok mindent:

 • enneagrammot,
 • kommunikációt,
 • szellemgyógyászatot,
 • anatómiát, természetgyógyászatot, fitoterápiát,
 • reikit, prána nadit, spirituális humán yogát,
 • Peter Hess féle hangmasszázst,
 • hipnózist,
 • spirituális választerápiát,
 • párkapcsolati tanácsadást,
 • számmisztikát,
 • biologikát, azaz új medicinát,
 • és még sok mást.

Kerestem a válaszokat, az összefüggéseket, és a keretet, ami a különböző módszereket, technikákat, tanításokat össze tudja kapcsolni, hogy úgy tudjam eljuttatni minél több ember számára az üzenetemet, hogy közben tudom, mindenki másban hisz, máshogy működik és máshogy lehet közeledni hozzá.

Sok-sok önfejlesztő- és mindenféle szakmai tanfolyam, iskola elvégzése után, 2014-ben találkoztam a coachinggal és egyértelműen beleszerettem. Ez adta meg a végső lökést a váltáshoz, így hát kiléptem az ismeretlenbe. Elkezdtem azzal foglalkozni, amire mindig is vágytam: az emberi kapcsolatokkal, az emberrel magával, a testtel, a lélekkel, a szellemmel, a harmónia megteremtésével és megtartásával. Megismerkedtem végre magammal, megtanultam elfogadni, szeretni önmagamat, úgy ahogy vagyok. Örök barátságot kötöttünk. Lassan én is megérkeztem.

Közben gyerekkori álmomnak is eleget téve levizsgáztam természetgyógyászatból is és most már természetgyógyász fitoterapeutaként is tudom segíteni az embereket, hogy elveszettnek hitt egész-ségüket, harmóniájukat újra megtalálhassák. Hiszek a holisztikus szemléletben, a test, a lélek és a szellem hármasában, csak együtt tudunk mindhárom szinten egységbe kapcsolódni. Ehhez ad nekem egy jó keretet a coaching, hiszen az vallástól, hittől, mindentől mentes és független, valamint a kommunikáción alapszik, ami elengedhetetlen egy közös munka során. A másik nagy mankót pedig a BIOLOGIKA rendszere adja számomra.

A BIOLOGIKA, vagy más néven új medicina, ami a természetes – testi és mentális – elváltozások  (hagyományos nevén betegségek) mechanizmusaival, biológiai értelmükkel, valódi kiváltó okaival, betegséglefutás-tüneteivel és azok összefüggéseivel foglalkozik nagy változást hozott az életembe. Segítségével sokkal egyszerűbbé, érthetőbbé, megmagyarázhatóbbá váltak a saját-, családtagjaim- és nem utolsó sorban az ügyfeleim elváltozásai is.

Az, hogy én ki vagyok, az attól függ, hogy Te minek akarsz látni engem.tukor

Coach

Aki értően tükröt tart, kérdez, motivál, inspirál, meghallgat és segít abban, hogy felismerésekre juss saját magaddal kapcsolatban, kijelöld céljaidat, megtaláld a céljaid eléréséhez vezető utat. Előhívjam a benned rejlő válaszokat, saját megoldásaidat, hogy megfelelő döntéseket hozz és merj cselekedni.

Egy tükör vagyok, aki reflektál, aki szembesít, aki tudatosít, aki bíztat és dícsér, aki az erősségeidre koncentrál, akivel néha nehezedre esik szembenézni, na ilyenkor jön az igazi munka, hiszen pontosan ott van nagyon sok feladatod, ahol a legnagyobb hiányt, ellenszenvet, fájdalmat, sérüléseket vagy gyűlöletet érzed. Ezt a munkát pedig ÖNMAGADON kell elvégezned.

Ha a coaching érdekel és felkeltettem az érdeklődésedet, jelentkezz és egy 30 perces ingyenes találkozót ajánlok fel Neked. Mindennek az alapja a szimpátia és a bizalom. Enélkül ez a műfaj nem működik. Én azt ígérem, hogy elfogadlak olyannak, amilyen vagy, figyelek rád és kérdezek. Sokat. Vagy éppen keveset. Dolgozunk,  együtt, közösen. Néha talán nem fog tetszeni. De Te a segítségemmel megtalálod a megoldást, és elindulsz az utadon a céljaid felé. Ha ezt el tudod fogadni, akkor az én emberem vagy. Ha nem akarsz semmiben sem változni, mert minden jó ahogy van és tökéletes vagy, hát, akkor lehet, hogy nem jó helyen kopogtatsz. Az eredmény, a fejlődés, a változás híve vagyok. Mindig van miben fejlődni.

Apropó, igen, konfrontatív vagyok. Pont annyira és ott, ahol és amennyire kell. Csak hogy tudatosítsak benned valamit. Erre szükség van. A változáshoz, ahhoz hogy más eredményre juss, mint ami eddig történt újra és újra – és valószínűleg nem hozta meg a kívánt eredményt – ahhoz bizony ki kell lépni a változatlanság biztonságából a változás vélt bizonytalanságába. Ebben segítelek, hogy minél komfortosabb legyen az a lépés, hívjuk akár ugrásnak. Mire odajutsz, már nem is fogod érteni, hogy eddig miért nem ugrottál.

Ha mi rendben vagyunk, körülöttünk is minden rendben van, a munkánk, magánéletünk, párkapcsolatunk, társas kapcsolataink. Ebben szeretnélek segíteni, hogy megtaláld céljaidat és el is érd őket. Ehhez azonban elsősorban Rád van szükség, a nyitottságodra és a bátorságodra.

Természetgyógyász

Ha egészségügyi problémád van, akkor természetgyógyászként tudlak segíteni, hogy megtaláljuk a betegségedet okozó érzelmi konfliktusaidat és utat mutassak abban, hogy hogyan tudsz ebből az élethelyzetből kimászni és ezáltal a gyógyulás útjára lépni.

Az elmúlt 10-15 évben volt szerencsém különböző alternatív módszereket megtanulni. A tanulásnak sosincs vége, mindig van hova fejlődni, ezért biztos, hogy örökké tanulni fogok újabb és újabb technikákat elsajátítva, hogy minél több ember lelkéhez eljuthassak.

Fontos számomra, hogy ha eljössz hozzám, akkor a te hitrendszeredbe beillesztve, közösen találjuk meg azokat a módszereket, azt a komplex kezelési tervet, ami kimozdít a holtpontról, amit te is el tudsz képzelni, hogy működik. Hiába tudok én egy nagyon jó módszert, ha te abban nem hiszel és nem tudsz együttműködni velem, akkor az nem lesz hatásos. Én egyedül semmilyen csodát nem teszek. A csoda benned van. Ha te elég bátor vagy változtatni a berögzült érzelmeiden, gondolataidon, amik a betegségedhez vezettek, akkor együtt látványos eredményeket tudunk elérni.

VAGY MINDKETTŐ EGYBEN? A természetgyógyászat és a coaching rendkívül jól összepasszol. Hiszem, hogy a fizikai betegséget mindig megelőzi valamilyen érzelmi konfliktus. A feladat ezt megtalálni, átbeszélni és ha nem is mindig lehet változtatni a tényeken, a hozzáállásodon, a helyzethez, a konfliktushoz fűződő érzelmi viszonyodon, nézőpontodon biztosan lehet változtatni. Ehhez egy nagyon jó segédeszköz számomra a coaching a maga kérdezéstechnikájával, és itt kapcsolódik össze a coaching és a természetgyógyászat.

Párkapcsolati tanácsadó

Ez a szívem csücske. Látni 2 ember fejlődését, ahogy veszekedő fúriákból egymást támogató, tisztelő, jól kommunikáló, szerető párrá válnak újra, ez számomra csodálatos. A gondok kisimulnak, megtanulják kifejezni a szeretetüket, megtanulják “szeretni” egymást úgy, ahogyan az a másiknak is jó, elsajátítják a kommunikáció alapvető kis trükkjeit, amivel a felmerülő konfliktusaikat kezelni tudják. Erről szól a párkapcsolati tanácsadás.

A jó párkapcsolat egyik alapja, hogy két olyan ember köti össze az életét, akiknek kellő önismerete van. Tudják, hogy mitől boldogok, mire van szükségük, milyen társat szeretnének látni maguk mellett és ezért mindent meg is tesznek. Lehetőség van a párkapcsolati tanácsadás mellett önismereti fejlesztésre is akár külön-külön.

Persze nem mindenáron kell egy párt újra összeboronálni. Párkapcsolati coaching során lehet a cél az is, hogy egy pár feltárja a problémákat, elmondjanak egymásnak mindent, amit fontosnak tartanak, hogy mi mért nem megy már, kimondják, hogy ennyi volt, nem tudnak ebbe már többet beletenni. Ezután pedig tisztességes ember módjára el tudnak válni, elengedni egymás kezét és még talán barátok is maradnak. Köpködés helyett tisztelik egymást és ki tudják mondani, hogy “köszönöm, amit kaptam tőled az évek során és köszönöm, hogy fejlődhettem melletted.” Így is lehet.

Ha érdekel a módszerem, kérlek, jelentkezz! Én várlak.

Időpont egyeztetés

Egy izgalmas és dolgos utazásra hívlak Téged, hogy BOLDOG, HARMÓNIKUS és legfőképpen EGÉSZ–SÉGES emberként éld az életedet harmóniában önmagaddal és a körülötted lévő világgal.

Szeretettel,

Széll Jutka

 

Mottóm

“AZ ÉLET EGY ÖNISMERETI UTAZÁS. A BOLDOGSÁG PEDIG MAGA AZ ÚT.”

kanyargo ut

Ha hajlandóak vagyunk kikukucskálni a magunk köré húzott hatalmas védőfal mögül, meglátjuk a fényt, hogy merre visz az utunk, eldönthetjük, hogy merünk-e kockáztatni és kilépni a változatlanság biztonságából a változás vélt bizonytalanságába. Csakis akkor feljődünk, ha merünk változni, változtatni. Nagy bátorság, nagy kockázat. Kudarcok, kétségek, félelem és szorongás kísérik. De célba érünk. Olyan ez mint egy felfelé haladó folyamatosan hullámzó görbe. Néha lent, néha fent, de egyre feljebb, feljebb és feljebb jutunk. Haladunk az utunkon a célunk felé. És ha végre elindulunk az úton, akkor az a magasztos érzés kísér minket, hogy mindig mindenki mellettünk van és támogat minket az utunk során.

Ha letérünk az útról rögtön észrevehetjük a jeleket. Keresztbe tesznek nekünk minden létező módon. Csak észre kell vegyük! Figyeljünk! Magunkra és a környezetünk reakcióira. A lent éppen olyen fontos, mint a fent. Olykor akár el is bukhatunk átmenetileg, de nem baj, ezekből tanulunk, ezáltal fejlődünk.

Az élet egy nagy kaland, egy film, aminek mi vagyunk a rendezői is és a főszereplői is egyszemélyben. Minden nézőpont kérdése és mindig van választásunk. Készíthetünk rossz filmet is és jót is. Sőt olyat is, aminek minden pillanatára boldog mosollyal az arcunkon emlékezünk vissza az életünk alkonyán is. Megbánás nélkül, hogy nem hagytunk ki semmit.

Mi választunk, mi döntünk, minden lépés a mi felelősségünk.

SZÍVBŐL KÍVÁNOM, HOGY BOLDOG LÉGY!