Prepare/Enrich tanácsadás – párkapcsolati teszt

Mi is az a Prepare/Enrich?

PREPARE/ENRICH (Felkészítés/Gazdagítás) párkapcsolati diagnosztikai és tanácsadói csomaggal egy olyan eszköz, módszer került a kezembe, amit a különböző élethelyzetben lévő pároknak, házaspároknak dolgoztak ki.

Ez elsősorban egy 165 kérdésből álló teszt kitöltéséből áll (max: 35-45 perc), majd a Németországból megküldött számítógépes 15 oldalas kiértékelő után személyre szabottan összeállítok egy tanácsadói programot a pároknak.

parkapcsolati tesztA párkapcsolati teszt típusai: 

  • PREPARE: házasság előtt álló gyermektelen párok részére,
  • PREPARE MK: házasság előtt álló párok részére, akik közül legalább az egyik félnek van gyermeke egy korábbi partnertől (mozaikcsalád),
  • ENRICH: házas- vagy együttélő párok részére,
  • MATE: 50 év feletti párok részére.

Attól függően, hogy melyik pár melyik szakaszban van, más-más rájuk szabott tesztet töltenek ki, hiszen nem ugyanazok a kihívások, problémák, prioritások jellemzik a különböző szakaszokban lévő kapcsolatokat.

Mit vizsgál a teszt?

A párkapcsolati teszt az erősségekre és a növekedési lehetőségek meghatározására koncentrál, melyet Prof. David H. Olson és munkacsoportja dolgozott ki a Minnesotai Egyetemen.

Értékes órák spórolhatók meg a teszt kitöltése által, hiszen a teszt objektív módon sok mindent megmutat a párról, nem kell órákat eltöltenünk azzal, hogy megismerjem a kapcsolatokat. A teszt feltérképezi, hogy a párkapcsolatok tíz legfontosabb területén – melyek leginkább hatással vannak a kapcsolat boldogságára és tartósságára –  melyikben tud jól együttműködni a pár, és melyek azok a területeket, amikkel érdemes dolgozni a párnak, amennyiben áttörést szeretnénk elérni. Ezek a következők: személyiség, kommunikáció, konfliktuskezelés, pénzügyek, szabadidő, szexualitás, gyerekek és szülői szerep, család és barátok, a szerepértelmezés és a lelkiség. Ezeken felül a 15 oldalas kiértékelés információkat tartalmaz az idealisztikus torzulásról, a házasság iránti elvárásokról, házassági megelégedettség szintjéről és a származási családok szerkezetéről is.

Mit ad a teszt?

A tanácsadást követően a párok olyan technikákra tesznek szert, amelyek gyakorlati segítséget nyújtanak a hétköznapok során adódó problémák megoldásában, képesek lesznek saját magukat a másik szemével nézni, képesek lesznek egy olyan kapcsolat kialakítására, amely mindkettőjük számára vonzó és változatos.

Eddig 3 és fél millió pár adatai kerültek feldolgozásra az adatbázisban, ez teszi lehetővé, hogy nagyon magas a tesztek validitási eredménye. Teljesen anonim és a tanácsadót titoktartás kötelezi.

Nemzetközi szinten 14 országban és több mint százezer tanácsadó dolgozik ezzel a módszerrel. A teszt kitöltését, az eredmények megbeszélését, valamint a hozzá tartozó tanácsadást csak speciálisan képzett tanácsadók vezethetik.

Online változat

Próbáld ki a PREPARE/ENRICH párkapcsolati felmérés online változatát, a KAPCSOLATLELTÁRT. Az egyedülálló kapcsolaterősítő program online változata egy 600 kérdésből álló adatbázisból személyre szabottan a te párkapcsolatodra állít össze egy 120 kérdésből álló kérdéssort a te speciális élethelyzetedre. Ezzel a módszerrel a jelenleg elérhető legfejlettebb és tudományosan legelismertebb párkapcsolati felmérő eljárásnak lehetsz a részese, hogy minél többet megtudj a párkapcsolatodról.

A kiértékelésben, annak értelmezésében, illetve a későbbi párkapcsolati tanácsadásban is állok rendelkezésedre.

Időpont egyeztetés

A Prepare/Enrich magyarországi képviselője: Ketten Együtt Házassági Műhely. A jogtulajdonos Life Innovations Ltd. a PREPARE / ENRICH képviseletére Magyarországon a Ketten Együtt Házassági Műhelyt bízta meg.